For en stund tilbake lufta jeg stemninga for en podcast, med en spørreundersøkelse over hva folk kunne tenke seg å høre om. Responsen var god, med 443 avkryssede svar, som gir mange spennende temaer å kaste seg over i tida som kommer.
Tanken er at denne podcasten kan være et sted hvor man kan høre om filosofi på norsk, i møte med Gud, vitenskap, kristen tro, etikk og mer, i et enkelt tilgjengelig format og med en lett tone og glimt i øyet.
Nå er podcasten altså ute i verden, hvor selveste Bjørn Are Davidsen i en av de første episodene tar for seg noen vanlige myter om krigen mellom kirken og vitenskap.
Jeg tror dere vil finne dette interessant, og håper at dette kan bli en god ressurs, både for lesere her, ungdommer i ungdomsarbeidet deres og lignende.
Sjekk gjerne ut podcasten, abonner og gi den gjerne en god rating på iTunes om du liker den. Det hjelper flere til å bli oppmerksom på den.
Du finner den både på iTunes, Soundcloud, YouTube og alle apper du vanligvis finner podcastene dine på.
Ris, ros og forslag mottas med takk.
To episoder er ute til nå, med flere liggende klare for publisering.
2 – Bjørn Are Davidsen om kirke vs. vitenskap
Har ikke kirke og naturvitenskap vært fiender opp gjennom historien? Er de ikke motsetninger? Har ikke naturvitenskap i våre dager gjort Gud, kristendom og kirke irrelevant?
Jeg prater med Bjørn Are Davidsen om dette, mer til og om myter og fakta, blant annet i brenningen av biblioteket i Alexandria, drapet på Hypatia og oppstyret rundt Galileo Galilei.
1 – Nietzsche og nyateistene
Hva er galt med nyateistene? Hva gjorde Nietzsche så mye bedre enn Dawkins, Harris, Hitchens, Dennett & Co, og hva kan vi lære av ham?
Denne episoden er et opptak fra et foredrag i 2015.